Mycket på gång

Japp! Nu är det mycket hund-stuff på G. Här har jag ju inte skrivit på evigheter, men ska försöka berätta lite vad vi gjort det senaste!

Som jag tidigare berättat så funkar både Daisy och jag bra ihop med hundistruktören från Vardagslydnadskursen. När det visade sig att fortsättningskursen inte ska gå förrän till våren så bestämde jag att Daisy och jag skulle ta några privtlektioner för den instruktören. :) Och de har vi precis avslutat nu! Fyra lektioner med en veckas mellanrum, och shit vad bra det har varit! Jag har kunnat fråga mer specifika frågor om Daisy än vad man kan göra på en vanlig kurs. Vi har diskuterat ditten och datten, och jag har fått superbra tips om allt möjligt.
Dessutom har vi påbörjat lite moment från tävlingslydnaden! Väldigt spännande. Och jag måste ge en hel massa cred till Daisy som är otroligt duktig och smart.

Daisy har också haft sitt första löp sedan sist, och matte har märkt av en rejäl mognad efter det. Hon har gått från vild bitvarg till en mycket lugnare och gosigare, supertrevlig vovve!
Vi har också hunnit med en mindre lyckad utställning (västkustvalpen); det var precis i början på löpet och Daisy var minst sagt grinig. Hon fräste till mot domaren när hon skulle känna igenom henne. Det var så pinsamt att jag höll på att stryka med ;) Men det är dumma mattes fel, jag har oroat mig för tandvisningen och därmed övat, övat och övat på det men kännandet har jag missat att öva! (Tandvisningen gick jättebra!!)
Nu övar vi även på klämmandet/hanterandet!
Dessutom ska vi snart börja på en ringträningskurs, ser jag fram emot, ska bli jättekul. Måste ju ligga i hårdträning nu inför My Dog 2011 :)

Men allra först på schemat står Brukshundklubbens Spårhelg, om ett par veckor. Det är en grundläggande kurs, med teori på fredag kvällen sedan ut i skogen och spåra lördag och söndag. Trevligt upplägg tycker jag. Jag har hört att det är väldigt bra med en instruktör per två deltagande ekipage, så att man får väldigt bra hjälp.
Det passar mig alldeles utmärkt då varken D eller jag spårat förut. Dock har jag läst en bok i ämnet. :)

Lite bilder:










Visst är hon vacker?! :)

Kramar /Emily och Daisy


RSS 2.0