Rallylydnad

Godagens,
 
Lunch på jobbet, passar på att skriva några rader om kursen vi precis avslutat - Rallylydnad nybörjarklass.
Vi började för 6 veckor sen på Mölndals hundsällskap som var nytt för oss. Jättetrevligt ställe med härliga deltagare och duktig instruktör. Rallylydnad är banor uppbyggda av skyltar som säger vad man ska göra, vissa moment kommer från tävlingslydnaden. Några exempel på skyltar är snurra 360 grader, sväng höger och sätt hunden framför dig, sedan tillbaka till "fotposition". Det finns fyra klasser att tävla i, nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare. Man börjar alltid med 100 poäng i tävling och sen får man avdrag för de ev. fel man får.
Tycker vi har kommit lång. Så långt att jag funderar på att tävla i Rally den 1/12 i år. Kursen avslutades igår med en tävling för oss 8 som varit med. Allting var genuint tävlingsmässigt förutom att vi fick lov att ge godis längs banan, vilket man inte får på tävling. Det gick extremt bra för Daisy som endast fick 5 poäng avdrag och därmed slutade på 95 poäng och bäst av alla 8 :)
Jag kunde inte vara nöjdare och stoltare! Hon är verkligen lättlärd och vi har fått så mycket beröm för vår fina kontakt :)
Nu kommer en verklig utmaning, att träna bort godisberoendet i banorna. Utan godis är kontakten tyvärr inte lika påtaglig ;) Men det går att träna, och det ska vi göra från och med nu! :)
 
Från en banträning för nån månad sedan..
 
Poängprotokollet från gårdagens tävling:

Kramar /Emily & Daisy
 
 
 
 
 

Utställning Tvååker Juli 2013

Hej,

Nu var det längesen.. IGEN! Mycket har förstås hänt sen sist jag bloggade men tänkte sammanfatta lite i några korta inlägg framöver :) Den 13/7 åkte jag, Daisy, Cina och Mira iväg till Tvååker för SKK:s nationella utställning. Vi fick en jättehärlig dag där med strålande sol och fina hundar! Det gick riktigt bra för mig och Daisy som blev BIM, alltså bästa tik endast slagen av bästa hanen. Excellent och CK fick hon och tre rosetter med sig hem till samlingen. Lyckan var stor, inte bara för matte utan även för Daisy som gillar att visa upp sig och känner av när det gått bra :)

 

 

 

Kramar /Emily & Daisy


RSS 2.0