Dagmatte sökes!!

Hej!
Nu inför flytten är jakten på en duktig dagmatte i full gång! Jag har totalbestämt mig för att hitta nån jättebra hundmänniska som kan umgås med och aktivera Daisy på dagarna när jag är på jobbet.
I måndags satte jag ut en annons på blocket, i tisdags en annons på grannar.se och igår var jag och pojkvännen på promenad i vårt blivande område Rävekärr och satte upp en massa lappar. Jag var väldigt nöjd med lapparna som en kollega hjälpte mig att skriva ut i färg. Självklart med ett kort på snyggingen i sin finaste BIR rosett ;)

HÅLL NU TUMMARNA att vi hittar någon bra :):) Jag har redan fått några svar, en del värda att gå vidare med. Men får ju träffa personen i fråga några gånger och se att allt funkar. Kan ju inte lämna min ögonsten till vem som helst. Så här ser blocket-annonsen ut:
Dagmatte/rastare till rottistik fr.o.m 1/2
Hej,
Söker en dagmatte/husse alt. rastare till min rottweiler tik Daisy. Bra om du har god hundvana.
Daisy är 2 år gammal, en riktigt härlig hund. Hon är dominant och kommer inte överens med andra tikar. Hanar älskar hon att leka med, så det är ingen nackdel om du har en egen hane som kan vara med.
Hon är stark och envis, så du måste vara vuxen och ha pondus. Daisy har stamtavla, efter bra linjer och jag tränar henne i Sök och Viltspår. Om du har viljan att träna henne, t.ex. i Lydnad så har du här en superduktig hund att jobba med!
Jag behöver hjälp 4 dagar i veckan; mån. tis. tors. fre. Pris kan diskuteras. Tider kan variera, jag jobbar ca 8.30-18.
Vi flyttar snart till Rävekärr, ser helst att du bor i närheten. Välkommen att höra av dig på mail eller telefon och berätta om dig själv.
Vänligen
Emily & Daisy
Mejla eller ring Emily, #

Jag håller tummarna jättehårt!

Kramar /Emily och Daisy

Nytt spännande år

2012 har dragit igång. Daisy firade nyår hos mina föräldrar mitt i Vasastan, och på 12-slaget var hon med dem ute på balkongen med bästa utsikten och tittade på fyrverkerierna. Hon kunde inte bry sig mindre. Jag är så tacksam att hon är helt skottfast. :)

Sen fyllde hon år fyra dagar senare och det firades ju med pompa och ståt som jag skrivit om tidigare. För en vecka sedan var vi med på stor utställning på Svenska Mässan här i Göteborg, MyDog. Herregud Daisy som blivit så dominant är iiiiinte rolig att ha med på en sån tillställning längre.. inte nu när hon är så stor och minsann ska visa för alla att hon är störst, bäst och vackrast. Det blev några svettiga timmar i stora lokaler, fullpackade med hundar och människor. Fick hålla Daisy i mycket kort koppel, jag accepterar inga utfall. Nästa utställning ska buren med, så hon kan ligga lugnt och vänta på sin tur i ringen. Å så att matte kan koppla av ett ögonblick också. För när vi väl entrar ringen så är det som att trycka på en knapp. Det är precis som att hon vet att nu gäller det. Hon slutar spänna sig och slutar vilja göra utfall mot de andra hundarna. Hon står snyggt, springer snyggt, vinklar öronen snyggt. Det var stor konkurrens men Daisy slutade i alla fall 3:a, med Excellent. Det är jag jättenöjd med. Hade inte väntat mig att hon skulle få så bra resultat med tanke på att det var första gången i Öppen klass och Daisy nog är yngst i klassen som nyfylld 2-åring. Ser fram emot fler utställningar i år. MED BUR! :)



Dagen efter på morgonen så åkte jag på Vinterkräksjukan - ett rent helvete kan jag meddela. Min snälla pojkvän körde hem henne till mina föräldrar, men på söndagen fick jag tillbaka henne. Har varit svag och trött och inte orkat gå några långa promenader, än mindre träna sök eller spår. Tycker så synd om Daisy som också blir tvungen att vila alldeles för mycket men hon klagar inte, lill-tjejen. Matte ska gottgöra dig ;)

Nu till väääldigt spännande saker!! Jag och min pojkvän har köpt hus, så nu blir vi sambo. Och han är ju såååå lyckligt lottad som får Daisy på köpet, hihi. Vi flyttar redan om 2 veckor och det kommer bli JÄTTEBRA.

Eller vad sägs om denna trädgård till lill-tjejen?


Helt klart bland det roligast 2012 kommer att erbjuda:


Kommande två helger blir det mycket packande, men ska försöka hinna med ett spår här och en promenad där.
Sugen på att lägga viltspår (vi har zero snö) men har ingen klöv just nu :(:(:( Försöker få tag på, men kör nog ett personspår imorgon så länge. Det är ju kul det också, men hade behövt träna, har nämligen som mål att bli SeVch (svensk viltspår champion) under 2012. ;)

Ha det så bra alla, nu kallar kudden!

Kramar /Emily och Daisy

Födelsedag!

Idag fyller världens bästa Daisy 2 år!! Dagen har spenderats med Sök-träning och snart blir det pannkakstårta och paketöppning:) men först promenad. Helt sjukt vad tiden går fort, tänk att hon är 2 år! På fredag ät det utställning; håll tummarna för oss!

Kramar /Emily och Daisy


RSS 2.0