Nu är det vår, gotta love it!

Hej, våren är här :) och visst blir man glad?! Det blir i alla fall jag. Extra kul är det nu när vi flyttat till huset och har trädgård. Jag som aldrig bott i hus förut tycker naturligtvis att det är underbart att kunna gå ut genom altandörren och sätta mig i en solstol, eller träna hund, eller grilla eller något annat trevligt.
Vi har haft en del sol och faktiskt lite värme reden, ge mig meeer!

Daisy mår toppen, trivs väldigt bra här skulle jag gissa på. Det är fullt ös på hästgården på dagarna och på kvällarna är vi i trädgården eller myser inomhus. Vi tränar fortfarande Sök varje onsdag och det har gått både upp och ner. Vi tycker båda att det är väldigt roligt men Daisy har varit lite strulig när jag ska skicka henne, till och från sedan sist hon löpte. Därför antar jag att det berott på hormoner men vi kämpar vidare. Hon tar numera lösrulle ute hos figuranterna och det funkar jättebra. Kommer in till mig med rullen och får sedan visa mig ut vart de ligger, sen blir det belöning. Det är precis när hon ska ut till figgen som hon ibland söker extra stöd hos mig, precis som att hon inte är helt säker på vad hon ska göra. Men det släpper säkert snart. Kan ju ha med osäkerheten att göra, vi i sökgänget är inte helt säkra. Känns bra att jag tränar ihop med så erfarna hundfolk!! :) De är toppen!

Vi ska börja en ny kurs om några veckor - Kravinkallning heter den och den är på samma hundskola som jag gick ledarskapskursen. Det är min sök-kompis Git som är instruktör så det ser jag väldigt mycket fram emot. Anledningen till att jag anmält oss till den är att Daisy är väldigt pigg på att jaga vilt. Annars tycker jag hon lyssnar riktigt bra när jag kallar in henne. Men är det rådjur på språng, eller hare eller andra hundar så kan jag stå där och ropa ;)
På hästgården är ju alla hundar lösa och Daisy har flera gånger stuckit iväg på rådjursjakt. Dagmatten har då sms.at mig att hon försvunnit och så får jag sitta med hjärtat i halsgropen på jobbet och försöka jobba på så gott det går. Som tur är har hon varit borta nån timme som längst. Men hoppas att kursen ska hjälpa mig få en säkrare inkallning :D
Annars är livet på gården hårt, hon har fått en del ärr tyvärr. Ett på örat, då hon och den andra tiken rök ihop en gång för ett tag sen. Sen har hon kommit hem med en del skrapsår o.s.v. från sina jaktrundor. Jag hoppas att det fortfarande går fin-fint att ställa ut henne dock. Får tänka på att hon är väldigt lycklig nu, och då är ju utseendet mindre viktigt. 

Körde lite lydnad i trädgården förut ikväll och passade på att ta några kort på henne, hon är i riktigt fin form nu, slank och stark!

Vill ha köttbullen;




Kommer med bollen i full galopp:


Nu ser man midjan, haha:

 
Kramar /Emily och Daisy


RSS 2.0