Lyckad utställning :)

Nyss hemkommen från Ljungskile och SKK.s nationella utställning. Efter förra utställningens resultat Very good så hade jag inte så höga förväntningar idag.
Men det gick mycket bättre, 20 rottisar och Daisy blev BIM (bäst i motsatt kön). Det betyder att hon vann över alla tikar men blev slagen av bästa hanen som då blev BIR (bäst i rasen).
Jag tyckte att konkurrensen var ganska hård, var många fina hundar.
Detta spär på min teori om att hon går allra bäst för utländska domare, idag var det en tjeckisk.
Åh vad lycklig jag blir när det går så här bra, duktiga tjejen!

Tog inga bilder på plats eftersom det regnade, men efteråt åkte vi hem till Cina och Mira och fikade.
Då passade jag på att ta ett kort på rosetterna :)

V1 Excellent CK BIM


Bästa vänner :)


TACK både Cina och Marcus för att ni var med idag och hejade på Daisy :)

Kramar /Emily & Daisy


Fullt upp!

Får ta och uppdatera såhär på kvällskvisten :) Daisy och jag har minst sagt hållt igång det senaste!
Tyvärr har hon ingen hundvakt på dagarna just nu. Så hon är ensam när jag jobbar, men tur i oturen så jobbar jag väldigt nära hemmet, har ca 2 min. resväg. Så denna veckan har vi gått en längre promenad på morgonen, så har jag åkt och jobbat och sen åkt hem på lunchen. Då tränar vi lite tricks och går ut och powerwalkar. Eller som idag, cyklat! Daisy är inte sååå förtjust i cykeln, men det går ändå. Tror helt enkelt hon tycker det är jobbigt. Vi jobbar på med kondisen!

Jag har hittat en sök-grupp! :) Alltså ett gäng som håller på med Sök-träning. Hon som håller i det har vunnit SM i Sök flera gånger så det känns väldigt bra med en så rutinerad ledare. Vi var med dem och testade första gången igår, och det var jättekul tyckte jag. Daisy älskade det! :D Sök är något vi kommer satsa på nu. Kände att det var HELT RÄTT träning för Daisy, särskilt med tanke på hennes sociala osäkerhet.
Alla i gänget var trevliga och hjälpsamma. Enda nackdelen är att de tränar onsdagar mellan 11-15, sök tar lite tid. Men eftersom jag har världens bästa chef/kollega så får jag flexa, och kan börja tidigare och sluta senare på onsdagar. Igår var jag borta från jobbet mellan 10 och 16 (är en bit att åka till Sök-skogen).
Träningen är så bra att det är värt allt pusslande. Ser fram emot nästa sök-träning.

Idag efter jobbet var vi på Spår-träning med instruktör och 2 andra ekipage. Daisy gick två spår som andra gått åt oss. Hon var jätteduktig, och instruktören sa att hon snart är redo att starta i appell (shit vad stolt jag blev!).
Men vi har inte börjat med apportpinnar ännu. Så det är lite jobb kvar.
Men i September ska vi gå en Viltspårkurs med SKK.. har fått för mig att det är enklare att tävla i viltspår. Så kanhända hon får starta i det istället.
2½ timme var vi ute i spårskogen idag, och hon gör mig så stolt, mattes hjärta.

Idag har jag anmält oss till en massagekurs på 3 gånger, spännande va?! Jag ska alltså få lära mig att massera Daisy! Lyckosten ;)

På söndag är det utställning igen! I Ljungskile denna gång, det ligger ca 40 minuter från Göteborg. Det är en nationell SKK utställning, med 20 rottisar anmälda. En tjeckisk domare, känns ju bra. Särskilt som sök-gänget igår sa att hon såg lite överviktig ut. De tyckte jag skulle ta ner henne ett par kilo. Så det jobbar vi på nu.
Har inga större förväntningar på utställningen, det får gå som det går. Ser det som jättebra social träning!

På måndag kl. 5 åker vi mot Landvetter flygplats och vidare mot Egypten! Ska sola, bada och slappa en vecka :) Men vakthunden lämnar jag hemma ;)

Från lunch-cykelturen i tisdags:


Kramar /Emily & Daisy


Det genetiska

Träffa Daisys föräldrar! :)

Mamma Tjugi, Q G Crni Lotos:


Och pappa Tayson, Arzadon Tayson:


Visst är de fina?! Tayson har så många titlar att jag inte ens ska försöka mig på att komma på alla, bl.a. IPO 3 och NORDUCH!
Tjugi är en hund jag föll för direkt jag träffade henne!

Jag är så glad att jag fick äran att köpa en hund från just denna kombination!
(båda bilderna hämtade från Daisys kennel (www.rottrobis.net)

Kramar /Emily och Daisy

Ny favorithobby :)

Japp!! Nu simmar hon! Hon har alltid tyckt om vatten, sjöar och hav, men aldrig vågat gå i längre än till magen. Hon har stått och plaskat med tassarna.. Tills för några veckor sedan när hon äntligen upptäckte en helt ny värld - nämligen att simma. Vi var ute i Hamburgsund på kräftskiva hos en god vän. Min pojkvän och några till badade i havet och det var en ren pina för Daisy att inte kunna följa efter. Hon stod och gnällde och var så orolig så! Till slut så tog hon mod till sig och snart var de första simtagen ett faktum. Herregud vad stolt jag var, bebisen simmade! :) Sen dess har hon simmat och simmat och simmat, i både sjöar och hav.

Lite bilder på vattendjuret:






Simning är ju väldigt bra träning och motion för både hundar och människor.. så vi passar på så länge temperaturen håller sig någotsånär. Daisy har även åkt båt några gånger tillsammans med sin "dagfamilj" Akilles & co. Inga problem, så skoj!

Avslutar med en landbild ;)


Kramar /Emily och Daisy

From Daisy - with love









Samtliga foton: Cina Andersson

Har ingen fungerande uppkoppling hemma just nu, passar på härifrån jobbet, men uppdateringarna blir ju lite mer sporadiska. Snart ska jag dock vara uppkopplad igen! :)

Kramar /Emily och Daisy

RSS 2.0