Sköna semesterdagar på landet

Godkväll!

Vi är hemma igen efter några sköna, lata dagar. Vi har varit i Hedekas, strax utanför Uddevalla. Där har Daisy badat, träffat sin rottis-kompis Elit, och bekantat sig närmare med sin lilla lilla vän Mira!
Ett bra spår har vi allt hunnit med också :)

Innan vi släppte Daisy lös med Mira var vi liiiite nervösa eftersom hon är så liten och bara 10 veckor. Men det gick jättebra, Daisy var försiktig och lyssnade väldigt bra när vi sa till henne att vara försiktig eller "SIKTIG" som hon har fått lära sig *fniss*. Mira ska ha cred också som inte var rädd för stora stygga weilern, la sig på rygg och var undergiven. Men de verkar allt gilla varandra och det är supergulligt när Mira får syn på Daisy, då viftar hon på sin lilla lilla svans, goa lilla gumman.

Duktiga, stor & liten (ursäkta bildkvalitén)..


Stor och lite större tittar ut..


Trötta men nöjda :)


Badar..


Hihi en skak-bild :)


Ojojoj vad det har lekts och härjat i dagarna tre, det är nu en MYCKET trött hund som snarkar i hallen!! 
Vi människor har haft det väldigt trevligt också, tjat, mat, vin och vovvar låter väl som ett lyckat recept?!

Kramar /Emily och Daisy
 

Bilder från Borås

Hej där!
Måste ju dela med mig av lite foton från när Daisy blev BIR (bäst i rasen) på utställningen i Borås för några veckor sedan! :)

Springer fram och tillbaka..


Med domaren, amerikanska Dorothy Collier..


Stolt hund med många rosetter..


Från BIG-finalen (bäst i gruppen)


Glad vovve :)


Kramar /Emily och Daisy


MH

Godkväll!
Tidigt imorse packade jag in Daisy i bilen så begav vi oss mot Uddevalla och Schäferklubben för att Daisy skulle gå sitt MH (mentaltest hund). Enligt väderprognosen skulle det regna hela dagen, men istället var det strålande (eller stekande) sol.
Det var en del väntan och rastande och vattnande, men tillslut var det våran tur. Jag har aldrig varit med om MH tidigare så det var en spännande upplevelse. För Daisy var det naturligtvis mest kul och spännande.

Hon skötte sig utmärkt, på de allra flesta moment i alla fall. Hanteringen är och har varit hennes akilleshäl. Hon fick en etta (morrade) på hanteringen. Gah! Blir så ledsen eftersom vi verkligen har jobbat med det delen, men det är väl dags att inse att hon HAR en liten social osäkerhet. I de allra flesta situationer går hanteringen jättebra, på utställning t.ex. Men så nån gång då och då blir hon osäker på en viss person, och är det då någon som ska hantera henne (titta på tänderna och känna igenom) och då morrar hon och vill inte alls vara med. :(

Mentalbeskrivaren sa efteråt att hon har väldigt många bra sidor, hon är väldigt orädd, har en enorm kamp- och leklust. Föremålsintresset är jättebra och hon är inte skott eller ljudrädd alls. T.ex. overallen som plötsligt hoppar upp i överraskningsmomentet brydde hon sig inte om överhuvudtaget, så där fick hon bästa betyg. Spökena tokskällde hon på först, men sen när jag gick fram till dem så var hon cool och t.o.m. slickade dem på händerna :) go-tjejen.

Nu har hon i alla fall Känd Mentalstatus, och trots att hanteringen inte gick som den skulle är jag nöjd. Mentalbeskrivaren tipsade om att Sök-träning kan vara en bra medicin mot social osäkerhet. Det går ut på att hon ska hitta folk som "gått vilse" (gömt sig) i skogen. När hon hittar dem är det väldigt roligt, hon får beröm och köttbullar. Det kan hjälpa henne att få en bättre bild av främlingar, håller man på med det länge så kan osäkerheten försvinna! :) Så nu blir det till att leta upp nån bra sök-kurs så vi kan sätta igång. Eftersom hon gillar spår så mycket så kommer hon säkert älska sök också!

Nu väntar vi på resultatet av MH för resten av G-kullen! Daisys syskon ska göra det i Timrå på söndag. Spännande, hoppas hanteringen går bättre för dem :)

Imorgon åker jag och Cina till Uddevalla ett par dagar med hundarna, eftersom det är semester nu. Då ska Daisy få träffa Elit och leka och busa, kommer bli roligt.
Återkommer med rapport och bilder när vi kommer hem igen.
Eftersom jag var ensam iväg på MH:t blev det inga bilder därifrån, håll tillgodo med en gammal valpbild:


Utställning!


Igår var vi på Internationell utställning i Tvååker! Jag tycker utställningar är väldigt roligt, bl.a. för att Daisy har gjort såna framsteg. Hennes första 3 utställningar var ju nästan katastrof. Nu sköter hon sig väldigt mycket bättre, och det ligger mycket övning bakom.

Nu till gårdagens utställning - med tanke på att hon blev BIR för mindre än två veckor sedan var det ganska förvånande att hon åkte ut med Very Good igår! Dock uppförde hon sig väldigt bra och fick ändå väldigt fin kritik.
Domare var Svante Frisk och han sa att hon var som en "färdig championtik" i kroppen och att det var för tidigt då hon bara är 1½ år. På kritiklappen står:

"En kompakt tik, feminint huvud, vackert saxbett. bra öron, fin hals och rygg. välvinklad bak, bra skuldra, markerat förbröst, välformad bröstkorg.
Aningen kort steg från sidan, parallell bak, något tung i sin kropp. kunde bära upp sig lite stoltare. korrekt päls, temperament utan anmärkning, tillräcklig djup tanfärg."

Den kritiken var jag nöjd med, nu blir det cykla och banta nåt kilo till nästa utställning. Jag har också en teori om att svenska domare ger henne sämre omdöme/betyg än utländska domare. De gånger hon gått riktigt bra har det varit domare från USA och Jugoslavien. Kanske ska jag ställa främst för utländska domare då de kanske gillar lite kraftigare hundar bättre. Funderar på att anmäla till en utställning i slutet av Augusti, där är domaren tjeckisk. :)

Visar tänderna..


Stå!


Duktig Dasiy, står så fint :)


Det tar på krafterna att gå på utställning :)


Fick ett spännande samtal om mentaltestet som ska göras nu i sommar, det kanske blir av tidigare än jag trott! NERVÖST! :) Mer om det snart, fortsättning följer.

Kramar /Emily och Daisy

Några nytagna bilder på skönheten













Tyvärr bara tagna med mobilkameran, men snyggingen fastnar ju ändå ;)
Lägg märke till den fina lila brickan, en present från Cina! :)
På ena sidan står Daisy och på andra mina telefonnummer, smart va?!

Kramar /Emily och Daisy

Goda vänner

Japp, jag är definitivt igång med bloggandet igen! :) 3 inlägg på mindre än en vecka. Det ni!

Daisy är tyvärr inte med mig på kontoret längre, vi flyttade ihop med andra avdelningar och bland dem finns en allergiker. Men det har löst sig väldigt bra. När vi flyttade så träffade vi en rottweilerhane som nu är drygt ett år.
Han heter Akilles och de fann varandra direkt. Här finns en hundrastgård, där vi släpper dem så de får busa, leka, jagas, härja och ha superkul ihop. Akilles husse passar Daisy på dagarna när jag är på jobbet, så hon och Akilles har massa tid att leka hela dagarna. I Daisys bok slår det nog att ligga på ett kontor och glo. Enda nackdelen är att jag saknar henne.. Nu har hon löpt, så då har Akilles + husse inte kunnat passa henne på några veckor. Men imorgon ska hon dit igen :) Jag är säker på att hon längtar. Hittade ett par bilder på dem tillsammans från i vintras.

Daisy till vänster och Akilles till höger, superfin han också!


Leker jage :)


Daisy har fått ännu en ny vän :) Hon heter Mira, är en blandras 50% tibetansk spaniel 50% chihuahua/papillon.
Det är min vän Cina som hämtat hem henne, hon är 8 veckor och hur underbart söt som helst.
Nu är de inte riktigt vänner ännu.. men planen är att de ska bli goa kompisar. Vi vågar inte släppa ihop dem ännu, rädd att Daisy ska skada den lilla av misstag. Men vi jobbar på att ha dem nära varandra under kontrollerade former, korta stunder, ofta. Någon som har något bra tips på hur man vänjer dem vid varandra på bästa sätt??

Mira, sötnosen :) (bilden stulen från Cinas FB)


Har ännu en go vän jag bara måste presentera, ännu en rottis-hane som heter Elit. Han är ca 2 år och bor i Hedekas, utanför Uddevalla. De har också kommit väldigt bra överens från början, har såå roligt ihop.
Elit har som sin uppgift att lära Daisy att bada! :)

Fina Elit


Hihi, fullt ös medvetslös :)


Badlektion :)


Godkväll - på återseende!

Kramar /Emily och Daisy


Spårhunden

Godkväll!

Passar på att skriva ännu ett inlägg nu när jag är igång med bloggen igen :)
Igår var det mycket utställning, idag ska det handla om spår!
Äntligen har vi kommit igång att spåra som jag varit så nyfiken på. Vi började gå några lektioner på en hundskola som heter Hundglädje i Göteborg. Där jobbar en duktig instruktör som håller på mycket med spår.
Vi har även gått några hundmötespromenader på den skolan. :)

Daisy fattade spår-galoppen nästan på en gång! Hon är jätteduktig, och har fått mycket beröm av både instruktör och andra ekipage. På en lektion träffade jag ett äldre par som spårar med sin Labradortik.
Vi bytte nummer och har träffats och spårat ihop ett par gånger. Toppen, får ju Daisy gå spår som andra lagt också.

Eftersom Daisy är så duktig har vi snabbt avancerat till vinklar, och nu lägger jag ca 300 meters spår - inga problem för superhunden. :)
Blir lite sugen på att tävla framöver, men har ingen aning om något vad gäller tävling, så måste höra mig för, läsa på, skaffa info.

På promenad i spårskogen i väntan på att spåret ska ligga till sig


På vandring med klövjeväskan


Idag har vi varit ute och joggat, men Daisy orkar inte långt i värmen.. hon lägger sig platt på marken när hon blir för trött. Eller så försöker hon nafsa mig i benen för att få mig att stanna. Go-gumman! 3km lyckades vi springa ändå, så det är jag nöjd med. Hon måste vara i form till nästa fredag.. men det tar vi lite längre fram :)

Kramar /Emily och Daisy


Väck inte den .. blogg .. som sover?

Nää, det är ju björnar man inte ska väcka. Bloggen kan däremot behöva ett wake-up call!
Har inte skrivit här sedan i November, fyyy skäms på mig.
Har senaste veckorna varit lite blogg-sugen, så nu jäklar ska jag skärpa till mig!

Det har naturligtvis hänt massor sedan jag senast uppdaterade här, Daisy har blivit stor och stilig.
Nu väger hon stadiga 39-40 kg, och blev 18 månader gammal i måndags.
En unghund med mycket bus, livsglädje och goooos i sig. Hon är helt underbar!
Vi har flyttat, till ett mer hundvänligt område, och hon har fått flera nya kompisar.
Vi har börjat med spår, varit med på flera utställningar och två gånger i Timrå sen sist.

Under SKK:s internationella utställning MyDog i Januari slog hon alla med häpnad genom att uppföra sig ganska bra i ringen. Detta ledde i sin tur till att domaren faktiskt kunde se hur fin hon är, hon vann sin klass (tikar, junior) och fick en etta.
Lyckan var total, jag var i himlen! :)

Stå!


Juniorklass 1KV 1KK :)


Mattes stjärna :)


Fler utställningar då; hela tre stycken har vi hunnit med i Timrå! Först ställde vi för legendariska (;)) Yvonne Brink i Februari. Då fick hon Very Good, med motivationen att hon var lite för rund. ;) Sedan dess har vi omvandlat fett till muskler (på Daisy alltså, inte mig :( ).

I Maj åkte vi upp till kära Timrå igen och då var det dubbelutställning. Första dagen kom hon trea i sin klass med Excellent! :) Nästa dag blev ännu bättre, hon vann sin klass, och fick Excellent med CK!! :)
Bebisens första CK, herregud vad glad jag blev.

Med CK rosetten


Sparar det bästa till sist!! I söndags var vi iväg på utställning igen!
Det var Södra Älvsborgs kennelklubbs Nationella utställning i Borås.
Daisy var anmäld i juniorklass för sista gången.
Hon vann sin klass igen, Excellent med CK! Sen är det ju konkurensen med de tikar som vunnit de andra klasserna.
Då går hon och vinner den också! Så är det dags för ringfinal, Daisy mot bästa rottis-hanen. Även denna vinner hon. BIR. Bäst i rasen. Best of breed. Fattade ingenting. Vad hände där liksom?! Ringde genast upp Jenny, Daisys uppfödare på världens bästa kennel. Hon blev nog faktiskt lika glad som jag :) Jag lever fortfarande på vinsten, hihi :) 
Domaren som var en amerikansk dam verkade tycka väldigt bra om Daisy. Efteråt sa hon -good luck with her, she´s very nice. Himla trevlig domare måste jag säga ;) 
Det blev en väldigt lång dag, då vi skulle vara med på Bäst i grupp-finalen. Där åkte vi ut. Men jag svävade på små moln ändå. :) TACK Cina för att du var med oss och hjälpte oss igenom dagen!! :) 

Tre feta rosetter genererade hon denna varma dag!


Fler bilder från Borås kommer när jag fått dem från min underbara fotograf/vän/kollega Cina.

Detta får nog räcka för idag, men LOVAR att återkomma med fler uppdateringar snart. 
Har så mycket bilder och händelser att rapportera om. 

Hoppas ni alla har en bra sommar!
Kramar /Emily och Daisy
 





RSS 2.0