MH

Godkväll!
Tidigt imorse packade jag in Daisy i bilen så begav vi oss mot Uddevalla och Schäferklubben för att Daisy skulle gå sitt MH (mentaltest hund). Enligt väderprognosen skulle det regna hela dagen, men istället var det strålande (eller stekande) sol.
Det var en del väntan och rastande och vattnande, men tillslut var det våran tur. Jag har aldrig varit med om MH tidigare så det var en spännande upplevelse. För Daisy var det naturligtvis mest kul och spännande.

Hon skötte sig utmärkt, på de allra flesta moment i alla fall. Hanteringen är och har varit hennes akilleshäl. Hon fick en etta (morrade) på hanteringen. Gah! Blir så ledsen eftersom vi verkligen har jobbat med det delen, men det är väl dags att inse att hon HAR en liten social osäkerhet. I de allra flesta situationer går hanteringen jättebra, på utställning t.ex. Men så nån gång då och då blir hon osäker på en viss person, och är det då någon som ska hantera henne (titta på tänderna och känna igenom) och då morrar hon och vill inte alls vara med. :(

Mentalbeskrivaren sa efteråt att hon har väldigt många bra sidor, hon är väldigt orädd, har en enorm kamp- och leklust. Föremålsintresset är jättebra och hon är inte skott eller ljudrädd alls. T.ex. overallen som plötsligt hoppar upp i överraskningsmomentet brydde hon sig inte om överhuvudtaget, så där fick hon bästa betyg. Spökena tokskällde hon på först, men sen när jag gick fram till dem så var hon cool och t.o.m. slickade dem på händerna :) go-tjejen.

Nu har hon i alla fall Känd Mentalstatus, och trots att hanteringen inte gick som den skulle är jag nöjd. Mentalbeskrivaren tipsade om att Sök-träning kan vara en bra medicin mot social osäkerhet. Det går ut på att hon ska hitta folk som "gått vilse" (gömt sig) i skogen. När hon hittar dem är det väldigt roligt, hon får beröm och köttbullar. Det kan hjälpa henne att få en bättre bild av främlingar, håller man på med det länge så kan osäkerheten försvinna! :) Så nu blir det till att leta upp nån bra sök-kurs så vi kan sätta igång. Eftersom hon gillar spår så mycket så kommer hon säkert älska sök också!

Nu väntar vi på resultatet av MH för resten av G-kullen! Daisys syskon ska göra det i Timrå på söndag. Spännande, hoppas hanteringen går bättre för dem :)

Imorgon åker jag och Cina till Uddevalla ett par dagar med hundarna, eftersom det är semester nu. Då ska Daisy få träffa Elit och leka och busa, kommer bli roligt.
Återkommer med rapport och bilder när vi kommer hem igen.
Eftersom jag var ensam iväg på MH:t blev det inga bilder därifrån, håll tillgodo med en gammal valpbild:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0