Dagmatte: Hittad! :)

Hej!
Passar på att göra ett litet lunchinlägg då jag har några minuter över. Jo jag behöver nämligen inte åka hem och rasta hunden på lunchen längre.
Tack alla ni som höll tummarna för att jag skulle hitta en bra dagmatte till Dasiy. Jag trodde aldrig jag skulle hitta en så bra lösning. Blev uppringd av en kvinna som sett lapparna vi satt upp i Rävekärr, hon bor ca 10 minuter med bil från vårt nya hus. Det är en hästgård med både stora och små hästar. Och en tik, en aussi/vit schäfer blandning på ett år som inte är speciellt dominant. Dessutom går det två andra daghundar där, en kastrerad vit schäfer hane och en vanlig schäfer hane.
Jag tänkte först att det är kört med tanke på tiken och hästarna. Lena som dagmatten heter har nämligen hundarna lösa hela dagaran, ingen går i koppel. Och Daisy var ju inte precis hästvan.. Hon blir helt tokig när vi ser hästar, drar, ska fram, vill väl leka eller nåt och skäller. Men jag tänkte att vi får ju testa i alla fall!
Förra söndagen, den 5:e, åkte jag och sambon dit med Daisy för att känna av läget lite. Och det gick faktiskt över förväntan, Daisy och Sheila (som tiken heter) blev väl inte bästisar på en gång, men det blev inget direkt bråk heller, bara lite tjafs. Nu har hon varit på gården varje dag (förutom i onsdags när vi var på Sök) och hon och Sheila verkar komma jättebra överens. De kan t.o.m. lämnas ensamma tillsammas. Hanarna går det bra med också. Så hästarna då.. I måndags morse när vi lämnade henne så sprang hon runt hästarna och skällde som en vettvilling. Två dagar senare är det precis som att hon inte ser dem överhuvudtaget längre. HAHA! :)
Varje dag efter jobbet så får jag hem en trött och nöjd hund som blivit rejält aktiverad hela dagen. Såå skönt.
Ni kan ju tänka er själva vad nyttigt det är för min hund att spring lös hela dagarna ihop med andra hundar och hästar.
Mycket tack vare Lena som är jätteduktig med hundarna, med en annan person hade kanske Daisy inte funkat på samma gård. Lena är väldigt lugn och bestämd :)

I veckan har jag bokat flygbiljetter, Daisy och jag ska flyga till Sundsvall i Maj. Därifrån åker vi vidare med Dasiys kennelmatte Jenny till Umeå (nu snackar vi RIKTIGA Norrland;)) för att vara med på Kennel-läger, med instruktörer, rottrobisar, hundar, träning och annat skoj! Det ser vi mycket fram emot.
Nu är jag på jakt efter en hundbur som Daisy får plats i som är godkänd av flygbolagen. Om någon har att sälja eller låna ut, kontakta mig. En ny kostar nästan 3000:- helt sjukt.



Kramar /Emily och Daisy

RSS 2.0