12-veckors sprutan

Tudeloo! Idag flexade jag och Daisy ut från jobbet vid 10-tiden och åkte bort till djursjukhuset Blå Stjärnan. Det ligger i samma område som jobbet, så tar bara en minut att köra dit.
Väl där fick vi komma in väldigt snabbt, tog väl 10 minuter, trots att det är drop-in. Veterinären var jättetrevlig, trots (eller pga.) det blev Daisy nääästan lite rädd för henne. Sprutan gick väldigt bra att ta iaf, Daisy reagerade inte alls vad jag såg. Så nu är det gjort. :) Känns bra. I receptionen när jag skulle betala efteråt passade hon genast på att hälsa på två olika hundar. Gick bra det också. By the way så kostade det 380 kr.

Jag frågade vet. om en liten vit fläck D har under munnen. Det var inget farligt alls sa hon, förmodligen en liten hårsäck som fått sig en törn. Speciellt i början gick hon in i och krockade med saker mest hela tiden ;) sötlöken.
Inget jag hade oroat mig för, men passade ändå på att höra om det.

Kloklippningen har inte gått så bra det sista, men nu har jag fått jättebra tips och råd från Daisys kullsyskons ägare. Vi har en grupp på Facebook, verkligen jättebra att jag kan fråga där om det är något jag undrar. Så nu ska det nog gå bättre. Det gäller för mig att vara den som är mest envis helt enkelt :)

Några kort från jobbet:

Ingen uppmärksamhet på en stund? Då får jag väl sova då..


Slappar med kollegan Jonas (som har lunchrast här alltså, haha)


En administrativ rottweiler..


Kramar /Emily och Daisy


Rapport från första dan på jobbet

Tjing! Idag har vi alltså jobbat! Kan meddela att det gick jättebra! Ställde klockan på 7,30, gick ut och kissade. Sen gjorde sig matte iordning och Daisan fick frukost. Sen var det bara att ge sig iväg till jobbet. Tror Daisy hade rätt kul med alla härliga människor. Hon var mycket inne hos servicechefen som har en soffa på sitt rum :P
Såå duktig var lillan med att bara kissa ute. Sladdarna får vara ifred också :) Det enda som egentligen hände var en sönderbiten påsklämma och en uppäten sedelräknare. Så matte är väldigt nöjd. Och kollegorna också hoppas jag :D
Jag mailade ut lite förhållningsregler så att alla skulle veta vad som gäller med Daisy, t.ex. att man inte får mata henne utan att hon bara äter sin speciella babydog-mat.
Roligast var nästan att jag insåg att jag saknade henne när hon varit inne hos kollegan i ett par timmar. Vi har ju varit med varandra nästan dygnet runt sedan 1/3. Man behöver vara isär litegrann för att uppskatta varandra ännu mer :) hihihi.
Ska försöka ta lite kort på henne imorgon i kontorsmiljö, idag var det busy-busy!

Här kommer ett äldre kort sålänge:


Nu blir det tv-mys en stund, 2½ Men :)

Kramar /Emily och Daisy


Jahopp..

..då var det redan söndag! Denna sista semestervecka har gått jättefort. Imorgon bär det av till jobbet. Men vi får mjukstart med två st 4-dagars veckor. Tack Påsk.
Ska jag vara riktigt ärlig så ser jag fram emot att börja jobba nu, tror det kommer bli jättebra med Daisan på jobbet, rutiner, kollegor att busa med. Japp det kommer blir bra!
Förra måndagen vägde hon ju 8,9 som jag skrev sist. Vägde henne igen i onsdags och då hade hon ökat till 9,1.
Vi var på djursjukhuset Blå Stjärnan för vaccination i veckan, men det blev ingen spruta då. Jag/den jag pratade med i  telefon, hade missuppfattat varandra, det är först på tisdag hon kan få sprutan. Som kompensation fick vi en påse mat och ett tuggben. Sådana gester uppskattar jag, då kan jag inte bli sur. Dessutom jobbar jag så nära sjukhuset så det kommer inte bli några bekymmer att åka dit igen på tisdag eller onsdag. Då ska jag se till att väga henne igen.
Idag förbereder vi oss genom att packa bilen med hennes saker som ska med till jobbet. Så slipper vi tänka på det imorgon bitti. Visserligen börjar jag inte förrän 9:00 men Daisy har sovit längre och längre på morgnarna. Vissa morngnar har hon inte vaknat förrän 10!
Rumsrenheten går framåt, hon är jätteduktig! Inget att klaga på där. Sitt kan hon nästintill perfekt och nu håller vi på att befästa ligg. Duktighets-gumman ;) Jag har tränat henne med pyttesmå gurkbitar. Det är ju 95% vatten, men hon gör vad som helst för en liten smakbit :)
Håller också på att öva på att ta tuggben och annat ifrån henne *loss* samt låter andra kolla i munnen. Hon är fortfarande väldigt bitig, men framåt går det ändå. Har läst i flera böcker/artiklar att de är som krokodier i början, i 4 månader åtminstone, så det är bara att ge det tid. :)
Daisan har haft barnvakt vid två tillfällen i helgen. I fredags var jag hos frisören samt på en härlig shoppingtur, då var hon hos mamma och Tony. Det gick jättebra. Hon fick vara hos 'morföräldrarna' även igår kväll då jag var på tjejmiddag för att fira Veronica :) Vilket var jättetrevligt. Det är tur att det går så bra att lämna bort henne en stund, eftersom jag är ensam så blir det nödvändigt ibland.
Nää nu ska vi städa lite; jag dammsuger medan Daisy hoppar runt och skäller på dammsugaren :)
Men jag kan ju lite avsluta här utan lite bilder:






Världens finast valp i mattes ögon :)

Kramar /Emily och Daisy


8,9 kg

Hej hej! Igår var vi på jobbet och busade jättelänge. Daisy har faktiskt hittat en person med samma höga energi-nivå som hon själv, haha. Det var en kollega hon inte träffat förut, som kom tillbaka från semester igår. De två kommer nog ha mycket kul framöver gissar jag, hihi.

På måndag börjar jag jobba igen, då ska ju Daisy vara med på kontoret. Därför passade vi på att svänga inom djurbutiken Huveröds på vägen hem från jobbet igår. Där köpte jag två fina skålar som D ska ha till mat och vatten på jobbet. Hon ska även ha en grå fäll att sova på, och vad passar inte bättre till grått än rosa?!

Se vad fint det blev:


När vi var i djuraffären passade jag på att väga Daisy också, 8,9 kg blev resultatet, hon var igår exakt 11 veckor.

Idag tar vi det ganska lugnt, har städat och varit och handlat lite.

Imon blir det en lång dag, först ska vi till Blå Stjärnans djursjukhus för vaccination, i samband med det åker vi till jobbet och hämtar lite jobb. Sedan blir det onsdagsklubb här hemma, med middagsgäster och Grey's :)

Sover..


På nära håll..


Mattes hjärta..


Kramar /Emily och Daisy

Några bilder

Vovvsingen BUS


Bitvargen anfaller (detta kort togs tidigare i veckan, fr.o.m. igår är
det nolltolerans på att bita i människor och kläder):)


Efter bus kommer utslagen vovve :)


I helgen har vi tränat lite mer bussåkning, jobbat på Sitt och att INTE bita i matte eller andra, eller deras kläder.
Allt med goda resultat! Förövrigt har vi haft en lugn och skön helg. Snön försvinner mer och mer, valpen kan numera se marken, vilken grej liksom :) hihi. Ikväll blir det mys i tv-soffan, men nu ska vi ut på äventyr i skogen!
Kramar /Emily och Daisy

Bussträning :)

Hejsan hej, var ett par dagar sedan nu.. Inte alltid det finns tid/ork/lust att skriva något. Men då blir det väl desto roligare när jag väl skriver några rader, hihi. Vi har, som vanligt hunnit med en del sedan sist.

I onsdags var vi på jobbet igen, bra att alla får bekanta sig med lillan och tvärtom. Går jättebra. Vi ska dit igen om en stund. Sedan är det bara semester nästa vecka också, then back to work. Då MÅSTE det funka att ha Daisan där. Innan dess måste jag köpa mat och vatteskål, som hon ska ha på jobbet, hon kommer få ett eget utrymme som är hennes. Där ska hon äta, och där ska hon sova på sin härliga fäll :) Men om jag känner henne rätt så kommer hon INTE sova på sin fina fäll, utan säkert under mitt skrivbord.. hehe. Aja, det får tiden utvisa.

I onsdags var vi också på Onsdagsklubben, denna gång var det god middag hos S & P :) Självklart tittade vi på Greys ocskå. Mycket trevligt. Daisy skötte sig bra, inga kisspölar, och inte överdrivet busig.
Hon har blivit så duktig, vilken jätteskillnad mot första veckan hon var här. Då var jag lätt frustrerad hela tiden, att det skulle vara SÅ jobbigt med en valp. Men nu gör hon såna framsteg, och jag är jättestolt över henne.
Jag har inte tränat henne seriöst ännu, vet ju inte rikitgt hur man gör. Men en sak har jag lärt henne, och det är sitt! :D och hon är sååå duktig. Bra sätt att avleda henne också, om hon gör nåt dumt, så ber jag henne sitta. Berömmet haglar naturligtvis när hon lyder :)
Numera gör hon sina behov ute till 95% (peppar, peppar, ta i trä) Duktiga tjejen. Det enda som oroar mig lite nu är att hon bits, i mig och andra människor. Inte bra, jag försöker lära henne att sluta med det, men vad jag än gör tycker hon bara det är roligt och vill leka mer. Jag försöker intala mig att hon trots allt bara är en liten valp fortfarande, inte ens 11 veckor gammal. TÅLAMOD! :)

Igår hade jag trevlig fikabesök av mamma och väninnan Else :) Jag fick en jättefin bok av Else, 'En Rottweilers Försvarstal' som jag hört mycket om, och ser fram emot att läsa. Tack så jättemycket för den!
Vi hade jättetrevlig och busade mycket med Daisy. Sen åkte jag och mamma buss med Daisy för första gången, in till stan, åt middag hos Mamsen och Tony, och sen åkte jag och Daisy hem igen med bussen. Och herregud, det var väl INGA konstigheter att åka buss. Gick som en dans, hon lade sig vid mitt säte, hur cool som helst. Vilken tuffing till valp. Nu ska vi snart ta en tur till jobbet, ska lämna och hämta fakturor. Lite bilder:

Äter korv


Vad ska jag busa med nu?


Grod-stilen


Sover gott under mattes stol


Avslutar med lite LÖÖÖV!


Kramar /Emily och Daisy

Hon kom med våren..

Japp, innan jag åkte upp till Timrå och hämtade hem Daisy så var det VINTER! Snö.. kyla.. ingen växtlighet.
Men sen vi kom hem har det varit ljust.. sol.. vårkänslor.. snön smälter sakta bort. Inte pga min rottis såklart, men för mig är skillnaden uppenbar - före, och efter Daisan! :)

Igår var vi på jobbet en sväng igen. Hon känner nog igen sig där nu litegrann, och kollegorna gillar hon väldigt mycket! Efter det åkte vi till min mormor och hälsade på. De hade inte träffats tidigare men det gick bra och var trevligt :) Har blivit mycket, mycket fika sen D kom in i mitt liv.. hihi, jag börjar anta formen av en boll.. Men men det får jag kompensera med långa promenixer senare när hon blir större.
Bilåkandet blir bara bättre och bättre :D

Idag har vi en softis-dag, inget inbokat, jag har jobbat ett par timmar, och Daisy har fått avmaskningsmedel i maten. Det var inga problem alls, hon slukar maten så fort att hon säkert inte ens märkte det. Hon äter så fort att hon får hicka stackarn, men det är tydligen fler i kullen som är riktiga matvrak.

Ikväll blir det Desperate, och lillan ska få tugga på sitt grisöra som hon fullkomligt ÄLSKAR! Vi ska nog ta och klippa klorna ikväll också :) var ju nån vecka sedan nu.

Mina (och Daisys) tankar går till syrran Go'Diz som skadat benet, och hennes matte som skadat bilen.. :(
Stackarna.. Hoppas det ordnar sig.

Lite bilder från igår:








Kramar /Emily och Daisy

Ny look :)

Tudiluu! Idag har vi gjort nya framsteg, jag är väldigt nöjd med Daisy som inte har kissat inne inatt och inget hitills på dagen. Hoppas det håller i sig!

Igår hade vi en jättetrevlig kväll hos Sunni och Petter, och Daisan fick träffa Veronica och Max, Stefan och två till. En massa uppmärksamhet och bus gjorde henne till en väldigt glad och sedan väldig trött valp :) Härligt. På vägen dit gnällde hon och var riktigt arg när jag tvingade in henne i väskan. Så när vi skulle åka hem igen så skippade jag väskan och provad lägga en filt på passagerarsätet. Och vips så gick det helt okej att åka bil!! Tror inte det var själva bilåkandet som var problemet, utan väskan! Hon lade sig ner på filten och sov hela vägen hem! Fantastiskt. Så nu skänker jag väskan till mammas katt :)

Idag la jag in ett praktiskt baksätesskydd i bilen, så nu får hon ligga där ett tag, tills jag kan lösa något med bilbur eller så. Ska försöka fota det nån dag också, så ni får se vad fint det blev. Vi åkte i bilen bort till torget, och där lekte vi ganska länge på en stor snötäckt äng. Sen fick hon lägga sig i baksätet, och matte smet in i mataffären. Vet ju inte hur hon reagerade när jag försvann, men när jag kom tillbaka med matkassarna så låg hon i alla fall och sov gott! Hur bra som helst ju! Jag måste kunna handla och nu känner jag att det går, med henne i bilen.
Ska öva på ensamhetsträning hemma också, väldigt sakta men säkert.

Vid 13-tiden kom Johanna och dottern Filippa hit :) Vi hade jättetrevligt, åt fruktsallad och dammsugare och lekte med Daisy. Hon höll sig ganska lugn, vilket var väldigt bra idag, eftersom både Johanna och Flippen är något smårädda för vissa hundar ibland. Men med Daisan gick det väldigt bra. Johanna och jag är kollegor och eftersom D ska vara med på jobbet så tycker jag det är viktigt att hon får lära känna henne som liten, så att hon inte blir rädd sen. Det är samma med min andra goa kollega Cina. Och Eva också när jag tänker efter :) Hihihi.

Johanna hjälpte mig att byta bild till 'headern' här på bloggen som ni ser, vilket jag är väldigt tacksam för då jag inte kan något om sånt själv :) Fick även lite tips på hur jag kan ändra färger m.m. Får väl se om jag orkar sätta mig in i det.. Tack för hjälpen J!

Daisy.. ser huvudformen framträda mer för varje dag.. Oh hon kommer bli en så VACKER rottis! Jag har även börjat se likheter med hennes underbara mamma Tjugi. Ibland gör hon samma 'miner' :) Sötisen.





Nu ska jag ta tag i lite jobb.. och sen blir det reprisen av Greys :) Soft söndag.

Kramar /Emily och Daisy


Uppdatering

God eftermiddag! Det är mycket som händer i mitt och Daisys liv.
Igår var först mamma här en sväng och vi var ute ett tag med lillan. Väldigt trevligt :) Sen skulle Camilla och dottern Anissa komma hit på fika och fredagsmys vid 17-tiden, men de blev inte ensamma. Min syster Sunniva, Dennis, bebisen Natalie och mormor Sölvi passade på att titta in också. För övrigt är lilla Natalie född bara några timmar tidigare än Daisy, ganska fantastisk. Så det blev fullt hur här minst sagt. Men det är väl bra för valpis att få uppleva det också. Ett par olyckspölar fick vittna om att det blev liiite mycket på en gång. Iaf hade de med sig fina presenter allihop. TACK så mycket för det säger Daisan som nu har fler leksaker än vad som får plats i hennes låda. Matte har nu fått avsätta ytterligare en låda till Daisy. Men är man prinsessa så är man ;)
Vi var ganska så slut båda två när kvällen var över, och vi gick och lade oss tidigt.

Igår köpte jag tågbiljetter till Sundsvall/Timrå i Maj, jag och Daisy ska åka dit på kennelträff och dubbel-utställning. Oh vad spännande. Jag köpte ju Daisy ända uppe i Norrland av en anledning, helt enkelt en toppenkennel och väldigt fina hundar, top of the line! Ska bli jättekul att att åka dit och träffa Daisys kullsyskon, ägare, kennelägarna och deras härliga hundar, mamma Tjugi och Bosse. Daisans pappa har jag inte träffat, han bor i Danmark. Nu återstår det bara att boka en liten stuga vi kan bo i den helgen, samt att anmäla vovsingen till utställningarna. :)

Idag har vi redan hunnit med besök av mina vänner Inger, Jane och Irene! :) Jätteroligt att så många vill komma och träffa Daisy. Är ju viktigt att hon blir socialiserad, van vid folk och snäll mot folk framförallt. Men med tanke på mina härliga kollegor som hon kommer att vistas ihop med mycket så kommer det nog inte bli några som helst problem.

Ikväll bär det iväg mot frölunda och S & P, Daisy och jag är bortbjudna igen. Är lite vänner som ska se melodifestivalen, ska bli trevligt. Om det blir för mycket för Daisan så är det bara att åka hem igen, jag blir INTE ledsen om jag missar melodifestivalen.. hihihi. Just nu ligger hon och sover och hämtar nya krafter så det ska nog gå bra.

Tog ett par bilder på balkongen igår





Skönheten!

Kramar /Emily och Daisy


Daisy, Daisy, Daisy!

Hello folks!
Här leker livet på i en rasande fart. I onsdags, på kvällen, var Jeanna och Sabina här på fika, det var jättetrevligt, och vi busade med Daisan. De hade med sig fina presenter till vovven också! Grisöron (som jag måste fråga Jenny, uppfödaren, hur gammal hon måste vara) och jätteroliga 'tandborstar' som hon fick prova en. Den finns inte mer..
Så här fin var hon efteråt, alldeles vit runt munnen och under tassarna :)
Det gick bort som tur var *fniss*


Tack Jeanna och Sabina för ni kom, och för presenterna! :)

Igår var Daisan och jag bortbjudna på middag hos Sunni och Petter :) På vägen dit åkte vi förbi mitt jobb igen, för att hälsa och "öva" oss på att vara där. Sen bar det iväg till Frölunda. Jag rastade Daisy innan vi gick in, och hon skötte sig exemplariskt medan vi var där. (förutom att hon bet alla då..) Bilen är fortfarande INTE populär, det är väldigt otäckt att åka bil, men så fort jag lyfter ut henne igen så är allt bra och svansen går som vanligt.
Till middag bjöds det på thainudlar med kyckling, som kocken P hade tillagat, mycket gott!! :) Daisan fick naturligtvis inte smaka, hehe.

Idag väntar besök av mamma, samt Camilla med dotter Anissa, wiieeh. Blir bra för Daisy att få träffa lite barn. Kommer ytterligare ett barn på söndag, mer om det senare.

Tack för den goda maten!


Mitt i smeten..


Oslagbar min.. hihi


Mys i soffan häromkvällen


Kramar /Emily och Daisy

Framsteg och bakslag

Godmiddag! Sitter vid datorn en stund efter en hektisk förmiddag. Vi har övat åka bil, det går väl sådär, var ganska gnälligt idag. Vi har varit ute och busat. Vi har haft besök av fastighetsvärden som fixat en ventil som bara tjöt, usch vilket jobbigt ljud! :/ Blää, men nu är det härligt tyst här, och Daisy ligger och sussar sött på dörrmattan i hallen. .:) Snart är min kollega Eva här med lite fakturor också, alltid trevligt att få det senaste skvallret från jobbet, hihi.

Igår hade vi inga planer med några besökare, så vi passade på att bara ta en soft dag. Jag kom ikapp mig med lite jobb och vi klippte klorna något igen, det går verkligen jättebra!! Härligt. Sen på kvällen tittade vi på Desperate Housewives och Cougar Town och Christine :) Kändes som att jag inte hade tittat på tv på en evighet innan det. Daisy var med i soffan, hur mysigt som helst. En bra grej är att jag inte sitter och äter massa onyttigheter, då jag inte vill läska lillan. Win - win!

En dum grej är att hon har börjat vakna på natten och vill leka.. Matte blir inte så glad när hon kommer och väcker mig kl. 4 eller 5 på morgonen. Har någon nån förklaring till varför hon gör det nu plötsligt, så var det inte i början. Eller kanske något tips på vad man kan göra åt det? Det är inte lätt att vara glad hela tiden om man inte får sova ordentligt. Fast nu börjar förkylningen ge med sig iaf, jippie!
En liten kisspöl på golvet har det blivit nästan varje natt, men det får väl vara så ett tag då. Som min mamma sa - Jag har aldrig hört talas om en hund som inte blivit rumsren till slut :) Tack för de lugnande orden mamma.

Ikväll kommer Jeanna och Sabina hit på fika och Daisy-bus. Ska bli jättetrevligt.

Daisy och matte = Löööv!



Nyvaken :)


Kramar /Emily och Daisy


Tar tillfället i akt..

..att skriva lite nu medans prinsessan ligger utslagen på mattan vid ytterdörren. Det är även när hon sover som jag får passa på att äta, duscha, ja, allt möjligt :) Verkligen tur att jag har semester, hihi.
Sedan sist jag skrev något här har vi naturligtvis hunnit med massor. Igår tog vi en tur med bilen, som hon INTE gillar, hem till mamma och Tony. Där fick lillan utforska lägenheten, och jag fick jättegod brunch. Tack kära päron för det! Daisy fick även träffa katten som bor där, och medan Tisse reste ragg och var högst oroad så verkade inte Daisy bry sig överhuvudtaget. Hon var totalt ointresserad av katten, det var nästan så att vi trodde att hon inte såg Tisse. Men det gjorde hon nog ändå.
Sen skulle ju Veronica och Max kommit hit också, men vi beslutade att skjuta upp det till någon kväll nu i veckan, då både jag och Veronica är förkylda. Jag har varit lite hostig på nätterna nu, inte roligt. Vill verkligen bli frisk och få mina krafter tillbaka så att jag kan "tackla" lillan när hon lever runt här. Metaforiskt alltstå :)
Idag har vi varit och hälsat på mitt jobb. Återigen var det gnäll i bilen på ditvägen, men på hemvägen var hon så trött att hon inte orkade bry sig om att det var obehagligt. På jobbet njöt hon i fulla drag av all uppmärksamhet. Det var ju många framtida "kollegor" att hälsa på, och de verkade tycka om henne! :) Hur kan man inte tycka om den lilla ludna bollen med de galna upptågen, hihi.

Några bilder jag tog ute :)







Ständigt med något i munnen..... :/

Kramar /Emily och Daisy

Mer besök

Hej igen :) Idag var det Alexandras tur att komma hit och hälsa på. Oj vad roligt vi hade, tyckte både jag och Daisy. Både Alex och jag var lagom trött-flummiga.. hihi, så det blev massa bus. Jag passade även på att testa att åka med Daisy i bilen, när jag hade en extra passagerare tillhands. Tack för hjälpen Alexandra! Hon fick åka i samma väska som vi hade på tåget, och det gick ganska bra faktiskt, liiite gnällig var hon, men bara en en pyttestund. Hon ska nog vänja sig.

Imorgon planerar jag att vi ska åka bil hem till mamma och Tony om vi orkar. Jag har något förkylningvirus i kroppen, har inte brutit ut, men jag är snuvig och haft lite ont i halsen. Detta gör att jag inte har samma krafter som vanligt, känner mig lite småtrött mest hela tiden. Försökte sova en stund på dagen förut när Daisan hade däckat på dörrmattan, men somnade inte. Nåväl, det går väl över det med.
Senare på dagen imorgon så kommer Veronica och Max hit på fika. :) Så trevligt.

Daisy är väldigt glupsk, när jag ska sätta ner matskålen så tjuter hon och hoppar. Sedan tar det 5 sekunder så har hon slukat hela innehållet samt slickat skålen.. Jag frågade hennes kullsyskons ägare på facebook idag om deras är likadana, och det var skönt att höra att i alla fall en av dom är lika matglad. :)
Tycker även att Daisy håller igång mer och mer, vildare för var dag, men även det är väl normalt..  Nu på kvällen har hon varit en riktig Crazy Daisy!!


Har inte tagit några kort idag, men här kommer ett par från i veckan.


Utslagen på dörrmattan, hon har inte koppel på sig, utan ligger på det!! :)



Närbild!


Kramar /Emily och Daisy



Kloklippning och finbesök

Hejsan hej, blev inget skrivet igår.. var full rulle hela dagen. Passar på att uppdatera nu istället, Daisan ligger och sover, på hallmattan som vanligt, efter ett 40-minuters lekpass i skogsmiljö :)
Igår fick jag minsann klippt klorna på lillan för första gången, det gick jättebra. Hon låg och var så trött, men sov inte. Då passade jag på att klippa, bara en mm eller så, men ändå :)
Vid lunchtid var min kära kollega Cina här igen med fakturor, och visst passade Daisy på att busa med henne.
Framåt kvällningen lagade jag mat, pasta med köttfärssås, och så kom Sunniva och Petter på besök, vi åt middag och busade med Daisy och hade trevligt. Till efterätt blev det fruksallad med nötgrädde. De hade med sig fina presenter till vovven också:

Ett snöre med korvar på, och pip-ben, samt superläckra rosa bajspåsar, tack så mycket!


Sitta fint!


Nej, nu väntar ännu ett finbesök, mer om det senare!
Kramar /Emily och Daisy


Dagens Daisy-rapport!

Hejsan, skriver några rader såhär på kvällskvisten. Idag har det hänt massor, mamma och Tony har varit här på besök i flera timmar. Den här gången gjorde jag så att jag och Daisy mötte upp besökarna ute först. Daisy fick vara den som gick fram och hälsade. Och det var ju jättekul, och sen var det inga problem att de skulle följa med upp. Daisy var igen något reserverad först, men det släppte sen, och hon busade och stojade som vanligt. Av mamma och Tony fick hon en pipleksak som blev väldigt populär och tuggrullar, som hon kan ligga och gnaga på istället för på inredningen ;)
När de hade varit här en stund och Daisy kändes avslappnad så smet jag och mamma iväg för att handla och Daisy var kvar själv med Tony. Det gick jättebra!! Jag  var lite orolig, men helt i onödan. Enligt Tony hade det knappt märkts på Daisy att matte försvunnit.  
Hon fortsätter äta på allt hon ser.. och jag forstätter passa henne. Hoppas hon lär sig snart.
Några bilder från buset idag:

Gnager på tuggrullen..












Fina vovven!

Kramar /Emily och Daisy

Ny dag - nya äventyr

Idag har vi haft roligt minsann, varit ute och busat massor. Daisy har en förmåga att tugga på allt hon ser; allt från grus till fimpar och löv. Men matte är där direkt och morrar (!) åt henne. Försöker verkligen se till att hon inte får i sig nåt dumt, men det är inte lätt. Hon springer också efter alla som går förbi oss med viftande svans.. :)
Idag har hon varit jätteduktig och kissat varje gång vi kommit ut. En enda liten olycka inne, det är allt på hela dagen, duktiga tjejen!
Hon blir numera sjövild varje gång jag ska sätta ner matskålen, slukar innehållet och slickar skålen. Det tar jag som ett bra tecken :) Bits gör hon också, på allt, inkl mattes stackars händer.
Idag har mina kollegor Eva och Cathrine varit här en snabbis för att träffa Daisy och lämna fakturor till mig. Jag ska jobba hemifrån en del under mina fyra semesterveckor. Det går ju bra eftersom Daisy däckar emellanåt :P
Först  när de kom in var Daisy lite chockad och ville inte hälsa. Men efter en stund gick det bättre och de fick hälsa. Hon höll sig ganska lugn under hela besöket som kanske var en halvtimme. Men jag tror det kommer gå bättre och bättre för varje gång någon kommer på besök. Hon fattar nog snart att det går att busa med besökare! :)

Vid sin biabed som hon inte fattat är en säng, hon tror det är en
jättestor bit-dyna



Allt går att bita på!! :)


Kramar /Emily & Daisy


Lite bilder m.m.

Go kväll! Här hemma rullar livet på med ganska jämna intervaller, det som står på schemat hela dagen är lek, mat, ut och busa, sova.. hihi. Kissas gör det både inne och ute.. Jag blir lite frustrerad på mig själv när jag inte hinner ut med henne i tid. Men jag försöker ta det lugnt ändå. Det där med rumsrenhet får väl ta en liten stund..
Hon har blivit lite modigare under dagen också, går själv fram till folk ute och vill hälsa. Och hon är poppis bland folk här kan jag lova, prinsessan, alla tycker hon är fantastiskt söt!

Sover vid ytterdörren, tydligen favvo-sovplatsen, ibland på mattan, 
ibland brevid, som här..



Äter med god aptit..



Svårt att välja vad som är roligast, mattes strumpa eller repknuten..


Daisy sover nu, så jag ska passa på att se lite Desperate.. i alla fall tills hon vaknar och vi måste springa ut :)
Kramar /Emily och Daisy


Daisy är hemma!

Hejsan!
I helgen har jag varit uppe i Sundsvall för att hämta hem Daisy, en rottweilervalp på 8 veckor. Hon heter egentligen Rottrobis Genetiqua, och kommer ifrån Kennel Rottrobis.
Igår kl. 14:08 gick tåget från Sundsvall och vi skulle varit framme ca 21:20 i Göteborg, men rådande väderlek hade andra planer, och vi var inte hemma förrän ca 23:30! Men Daisy var en jätteduktig tjej, trots den långa resan. Hon åt och drack och gnällde inte alls. :)
Sen har hon sovit hela natten (vad jag vet iaf :)) i hallen, trots att det står en biabed nedanför min säng.
Vi har varit ute här på morgonen också, och allt är så spännande att man måste hoppa omkring och nosa på allt. Hon stannar upp och backar något när det kommer någon gående emot oss, men sen när personen gått förbi så ska hon springa efter den med viftande svans.. GODBITEN!! :)

Daisy igår innan vi lämnade uppfödaren..
Daisy igår innan vi lämade uppfödaren

Kramar /Emily och Daisy


RSS 2.0