Sommar!

Hejsan hej!
Här kommer lite sen uppdatering! (har börjat acceptera att bloggen får stå tillbaka för 1000 andra saker för det mesta) Daisy och jag mår toppen. Nu väger pärlan nästan 18 kg! Jag bär henne fortfarande nerför trappor, men det börjar bli riktigt tungt, phu! Men jag ger inte upp förrän jag stupar, haha!
Idag skulle jag köpa en ny 4 kilos säck med Babydog foder till Daisy. Väl i djuraffären visar det sig att de är slut, minsta sizen som finns är 15 kg, och det var ju uteslutet med tanka på att hon snart ska gå över till Junior. Så jag fick åka till en annan affär, och gissa om jag blev irriterad när det är exakt samma där! Det slutade med att jag kom hem med en 15-kilos säck Junior istället. Zoo-biträdet tyckte absolut att hon kunde börjar med Junior nu, eftersom hon är nästan 5 månader. Sen har jag läst att Belle, hennes vackra syster redan gått över på Junior, så det ska nog bli bra!

Vilket väder vi har haft det senaste, helt underbart, ca 25 grader och sol. Daisy tyckte nog iofs att det var lite fööör varmt, men då fick vi se till att hon fick svalka sig lite, åtminstone doppa tassarna i en sjö. Eller flera sjöar faktiskt, har hon badat i :) Hon tycker fortfarande att det är lite skumt att bada hela kroppen, men hon gå gärna i med tassarna. Gullmonstret.





Vi har varit ute mycket, suttit på filt, eller bara i gräset, I LOVE IT, och Daisy med.





Igår var jag och bästa Cina på en superintressant föreläsning om Hundens språk. Den hölls på ett hundcafé som jag besökt innan med Daisy, så mysigt. Det var väldigt lärorikt och jag fick en del aha-upplevelser. Hundinstruktören som höll i det ska ha fler föreläsningar som tur är :) Nästa heter Träna smart och är om två veckor. Jag är även lite sugen på att gå vardagslydnadskurser för den instruktören, så impad blev jag!

Faktiskt så går vi ju just nu på valpkurs på ett helt annat ställe, nämligen Kungliga Hundar. Där har vi redan hunnit gå tre gånger, halva kursen. Jag är jättenöjd med den instruktören också, inte för att jag har så mycket att jämföra med, haha, men det känns bra.
Vi har gått igenom en del teori, om allt möjligt. Och ca 3 praktiska övningar varje gång. Det vanliga, som sitt, ligg, gå fint i koppel. Jag tycker Daisy är en riktig stjärna, hon kan redan allt vi går igenom nästan, förutom att hon drar i kopplet, men det är ju för att jag inte övat med henne. Hon är så otroligt lättlärd. Snurra runt lärde hon sig på en halv dag, bara ett exempel.
Idag på kursen skulle alla dra varsin lapp, med en cirkuskonst att träna in. Jag drog först snurra runt, sa att det kan hon redan. Så fick jag dra en annan, då fick jag Vacker tass. Det kan hon redan också, fick jag erkänna. (Fast jag använder kommandot Ge labb istället) Till slut drog jag Slalom istället, och det kan hon inte - än. Jag ska gå framåt med långa kliv och hon ska gå slalom mellan mina ben när jag går. HA! ingen match för ett geni som Daisy, hihi.

Nu har jag säkert glömt att skriva om en massa roliga saker, men detta får räcka för den här gången. Som vanligt, ska jag försöka skriva igen snart :) Till dess kan ni roa er med ett härligt videoklipp på Daisy som busar i en sjö http://www.youtube.com/watch?v=783CQE0UMsY Ha det så bra alla!

Kramar /Emily och Daisy

Jag tänder ett ljus..

..för Rottrobis Gandhi, Daisys bror, som fick somna in idag :( Vad fruktansvärt sorgligt och hemskt det känns. Ca 4½ månad gammal avslutades hans liv alldeles för tidigt pga en infektion i en tillväxtzon. Mina tankar går till Gandhis matte och husse, som tog det svåra men rätta beslutet. Så osjälviskt av dom..
Det är så orättvist och jag kan inte ens föreställa mig vad ni går igenom, matte Sara med familj..
Ingenting kan man ta för givet, allra minst livet!
Vila i frid, fina Gandhi


Kennelhelg i Timrå och valpkurs

Hej alla, detta blir första inlägget i Maj, haha, jag som skulle bli bättre på att uppdatera. Men jag tar det lite med ro, har varit jättemycket på jobbet, och massor runt omkring, så jag har helt enkelt inte hunnit. Daisy tar en hel del tid också!

Förra fredagen, kl. 6,43 på morgonen lämnade vi Göteborg med tåg, och kl. 13,52 var vi framme i Sundsvall. Goa familjen Mähler på kennel Rottrobis hämtade oss på tågstationen och vi åkte mot Timrå. Där hade jag och Daisy en stuga bokad som vi skulle bo i. Helgen var späckad med utställningar, Daisys syskon, hundsnack, grillkväll och annat trevligt! Dessutom lyckades jag ramla i en sjö, hahaha.
Utställningarna gick väl sådär för Daisy, hon var väldigt tunn just då, pga att hon varit dålig i magen. Jenny tyckte att hon bör gå upp en del. Så det har vi jobbat på sen dess, och idag väger hon 16 kg, så det är jag jättenöjd med! Det var iaf roligt att ställa ut och när hon är i toppform ska jag prova igen!

Däremot hennes kullsyster Rottrobis Gertrud Rebelle gick det väldigt bra för på utsällningarna, hon blev BIS etta ena dagen och BIS tvåa andra dagen. (det betyder att hon blev först bästa rottisvalpen och sen bästa valpen bland alla raser) Jättegrattis till henne och hennes goa matte Helene!

I alla fall så var det en jätterolig helg, så kul att få träffa alla Rottrobisar och deras mattar/hussar. Ett verkligt härligt gäng och jag passade på att fråga och diskutera massor med alla. Kom hem med massa bra tips och idéer, vad gäller allt från uppfostran till fästingmedel!

Jag hade såklart kameran med mig, men lyckades att ta exakt 0 bilder :S Det var mycket som hände hela tiden. Därför lånar jag några kort från rottrobis.net..

Jag och Daisy springer ett varv för domaren i utställningsringen :)


Daisy och tre av hennes systrar, fr. vänster:
Anneli med Godiz, Helene med Bell, Evelina med Tracie och jag med Daisy


Alla Rottrobisar med förare som var med på helgens utställningar :)


Kenneln fick HP (hederspris) båda dagarna i uppfödarkategorin för G-kullen..


Så till något helt annat; jag och D skulle börjat på valpkurs nu på måndag egentligen. Men så fick jag ett mail en vecka tidigare att kursen var inställd pga för lite deltagare. Jättedåligt tycker jag, eftersom jag varit anmäld sen i Februari.. Så jag blev rätt sur, samtidigt fick jag lite panik, MÅSTE ju gå valpkurs.
Men jag letade runt, och hade tur som fick plats på en annan valpkurs på www.kungligahundar.se som började redan i onsdags. Daisy var jätteduktig, hon är den som kommit längst av valparna där. Hon är ju drygt 4 månader, och där fanns valpar från 3 till 5 månader. Jag var jättestolt över henne. Och nöjd med ledaren och kursen, det verkar kanon. Så nu ska vi dit varje onsdag i 5 veckor till. :) Superkul.

Kramar /Emily och Daisy


RSS 2.0