Glad midsommar!

..en dag försent, men bättre sent än aldrig, eller hur? :) Midsommarafton spenderade Daisy och jag hos min syster, med mängder av god mat! Vi hade väldig tur med vädret, inget regn på hela dagen, så vi höll till i trädgården väldigt mycket, till Daisys stora förtjusning.

I veckan började vi på en ny kurs; Vardagslydnad 1. Och jag har ju redan tjatat om hur bra instruktören är, så det ska jag inte göra igen. Men kan säga att kursen känns riktigt lovande! Och rolig, tycker både D och jag.
Jag har bara använt "nyttigt" godis till träningen innan, t.ex. gurka, och babyfoder som jag fått hos vet. Men till första kurstillfället, på min födelsedag, så fick Daisy träna med små bitar av prinskorv, och gissa om det blev populärt?! Hahaha, mer arbetsvillig hung får man leta efter!
Instruktören sa att Daisy är mer som en amstaff än en rottweiler i sättet. Föremålsintresset och kamplusten är enormt, som en pittbull ungefär.. haha..

I förra helgen var Dasiys syster Go'Diz här och hälsade på. Eller hon och matte Anneli var i Borås rättare sagt. På Western-ridning tävlingar. Självklart passade Daisy och jag på att åka dit och träffa dom. Vi tog en promenad ihop och pratade massor. Jag frågade mycket om hur Anneli gör med Go'Diz i olika situationer, eftersom hon är jätteduktig på hundar och träning. Tack Anneli för en trevlig eftermiddag!

Daisy med tejptoffsar och Godiz med grön/svart halsband..


Leker och busar.. :)


Annelis Weslsh Corgi Jackpott i bakrunden..


Westerridning, cowboys och kofösning..


Daisy på läktaren..


På kontoret i veckan, Daisy har hittat pappersåtervinningen, och nu
får den inte vara ifred, hon hämtar papper och strimlar.
Dasiy, the shredder..


Kramar /Emily och Daisy

Lycka!!

Hej där, nu bara måste jag blogga och rapportera om min superstjärna till hund! Daisy vann tävlingen på sista valpkursen igår, 100616. Hon hade 6st konkurenter av olika raser och följande moment ingick i tävlingen:
Sitt, Hälsa fint, Ligg, Följsamhet, Inkallning och Cirkuskonst (slalom). Daisy fick högsta poäng på alla momenten. Hon vann ett leksaksben och jag vann en fin stol att ha med på utställningar :) Stolt som en tupp var jag!
Nu är valpkursen slut och nästa vecka börjar vi den nya kursen, vardagslydnad 1, det ser jag fram emot!

Tack för alla grattis på Facebook, så roligt! Tack också för alla kommentarer här i bloggen :) jättekul att läsa!

Igår kväll fick jag ett mail från Daisys syster Godiz matte Anneli, haha, många turer där. Hon och Godiz ska till Borås nu i helgen, och då ska vi passa på att ses. Vi har inte bestämt hur/var/när ännu, men ska höras av. Vad roligt att träffa dom igen, de bor ända uppe i Umeå!!

Vägde Daisy nu ikväll: 21,4 kg blev det. Nu bär jag henne inte nerför trappor längre, jag orkar helt enkelt inte!

Stor vovve..



Fin vovve..



På kalas hos min syster igår serverades denna.. lika smaskig som den ser ut!



Busig vovve..



Duktig vovve..



Min fina systerdotter och en fin samojed..



Sömnig vovve..



Kramar /Emily och Daisy

På tiden..

Blir bara värre och värre det här.. Har känt mig lite kraftlös det senaste, samt haft mycket att göra vilket är en dålig kombo. Får skylla bristen på bloggning på det. Nu är jag tillbaka iaf :)
Den senaste tiden har det varit fullt ös, medvetslös. Jag har sålt min lilla söta Getz (insåg att jag inte har lust att mecka med selen och baksätesskydd hela livet). Jag har köpt en ny bil, en STOR bil, en Hyundai Santa Fe, fyrhjulsdriven, automat med V6 motor (det är tydligen en kraftfull motor:P). Jag fick den i måndags, och är helnöjd, väldigt bekväm att köra! Och i nästa vecka kommer hundburen jag beställt till Daisy, då blir den komplett. Under tiden åker hon i bagaget med sele.

Måste ju visa upp "monstertrucken", hehe..




Här har Daisy lite mer plats än hon är van vid från min lilla :) Och ska
man bli stor vovve så kan det vara skönt med lite svängrum!


Det var bilen det, över till annat! Vi går ju på valpkurs, har nu gått 5 gånger av 6. På onsdag är sista gången, och då ska det vara en liten tävling. Bl.a. ingår följsamhet, den cirkuskonst som varje ekipage fick utlottat (slalom), sitt och ligg.

Tyvärr har det varit lite si och så med träningen det senaste.. För nästan 2 veckor sedan råkade Daisy ut för en olycka, hon trampade på glas ute och skar upp en liten bit av trampdynan. Riktigt otäckt var det. Ringde till Jenny (uppfödaren) och fick bra tips. Vi åkte till djursjukhuset Blå Stjärnan dagen efter och de konstaterade att det inte var nån idé att sy, utan vet. klippte bort det som var uppfläkt, hon fick bandage och en tratt runt halsen. Första gången hon blev sövd. *snyft* Mammas bebis! Dock kan jag nog inte säga att det är den sista! Visst är det så att man söver dom vid röntgen, och röntgas ska hon, vid 12 månaders ålder.
Tratten har varit hatad, kan jag lova. Dock vande hon sig väldigt bra, duktiga voven. Har haft den på lite till och från när jag känt att det behövts. Nu ikväll tog jag nog av den för sista gången (förhoppningsvis). Tassen har läkt jättefint, så nu är det över :D Daisy, mitt hjärta!



Lite roliga nyheter också: tre av Daisys kullsyskon, Selma, Tracie och Tjabo har varit på utställningar. Alla tre med jättefina resultat, det var BIS2:a hit och HP dit, verkligen roligt, stort grattis till dom, och deras duktiga mattar. Jag blir minst sagt inspirerad, och har nu hittat två olika utställningar här i närheten, som jag tänker anmäla Daisan till. En i Augusti och en i September. Lite ringträning på brukshundklubben hinner vi med innan också. Har beställt utställningskoppel, och halsband och koppel och massagevante till Daisy. Det är ett paket jag ser fram emot!
Grattis också till Maria och Rottrobis Re-Ally (kennelsyster till Daisy, samma mamma Tjugi) som i söndags på nationaldagen, fick championtitel i viltspår. Herregud vad duktigt!! Även det en stor inspiration!

Den 23/6, på min födelsedag, börjar Daisy och jag på en vardagslydnadskurs! Jag skrev tidigare om att jag varit på en föreläsning (hundens språk) för en jätteduktig instruktör. Det är hon som håller i vardagslydnadskursen. Har varit på ytterligare en föreläsning, träna smart. Och ska på ytterligare en om ett par veckor, då på temat ledarskap. Ska bli jättekul att gå den kursen, och det tror jag Daisy kommer tycka också!


Foto: Daniel Lidberg

Det var allt för denna gång, nu ska sötmonstret få middag :)

Kramar /Emily och Daisy



RSS 2.0