Update

Hejsan, nu var det rätt längesen jag skrev igen.. en hel vecka faktiskt! Katastrof, men jag får faktiskt skylla på jobbet. Vi har bokslut och inventering imorgon, så det har varit rätt stressigt.
Daisy mår i alla fall bra, vägde henne idag, 13,8 kg sade vågen :) Hon ökar som hon ska tror jag.

Idag har hon varit väldigt bråkig. Anfaller mig lite närsom, hoppar upp och biter i armen. Innan har jag kunnat avleda uppmärksamheten med en repknut eller leksak eller något. Men inte idag.. idag nobbar hon leksaken - det är ju mycket roligare att bita i matte. Sicken buse!! :( Ska försöka fortsätta att avleda henne så gott det går. Tips tar jag tacksamt emot - som vanligt :)

I helgen var vi ute massor, var härligt väder! Vi hann med en Raw After Work också, Daisy lyckades få i sig mer dessert än jag (av misstag såklart). Och ett besök hos min vän/kollega Cina, det var väldigt trevligt, där fick Daisy bada i en sjö för första gången. Hon tyckte det var kul, men vi fick allt använda lite list för att lura i henne, i form av pinnar och godis. Matvraket kan INTE motstå godis :D

Måste bara länka till Cinas blogginlägg om Daisy, där hon har några riktigt fina bilder, kolla in: http://cinans.blogg.se/2010/april/min-nya-basta-kompis.html We love you Cinis! :)

Nybadad vovve



 
På jobbet, fiiiin vovve!


Med frisbee i lördags :)


Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker till Timrå för kennelträff och utställning, ska bli skitkul! Men lite orolig är jag för hur Jenny ska lyckas ställa henne.. Hon kan inte fot ännu, och har en tendens att bita i kopplet när hon springer. Aja, det får gå som det går. Allvaret börjar med valpkursen 17/5!

Har lyckats filma stjärnan igen! Filmer finns här: http://www.youtube.com/watch?v=pLHyK31KtpI  denna på Daisy som blir lite Crazy i vanlig ordning :P Och här: http://www.youtube.com/watch?v=a6-PdTTMVdw när hon leker med en frisbee..

Nu till helgen ska Daisy sova borta för första gången! Hon ska vara hos mina föräldrar lördag till söndag, när jag ska på födelsedagsfest hos Madde :) ska bli jätteskoj :) Men jag kommer säkert sakna Daisan massor, speciellt på morgonen, då är hon såååå mysig!

Kramar /Emily och Daisy


dusch och örontejp

Hej folks! I Daisys värld händer det hela tiden massor. En liten valp utvecklas hela tiden, och spännande är det såklart! I tisdags kväll duschade Daisy för första gången :) Det har liksom inte behövts hitills, hon har inte smutsat ner sig så mycket, tro det eller ej.. *fniss*

Så här "glad" var hon iaf..




Igår kväll var det dags för kloklippning igen. Det gick bra, men bara sedan jag mutat henne med ett grisöra.. :)
Och imorse när jag och Daisy var ute morgonrundan så såg jag att ena örat "floppade", ser lätt ut, nästan flygigt, och lägger sig hur som helst. Så idag på jobbet tog jag och Cina oss an uppgiften att tejpa öronen på henne.
Efter instruktioner på internet utrustade vi oss med silvertejp och satte igång. Ena örat blev bra direkt. Det andra har vi tejpat om 3 gånger, för att hon lyckades klia bort tejpen. Men nu verkar det sitta. Tack underbara Cina för hjälpen! :D

Bildbevis..






Trötta sötlöken.. :)

Imorse däremot var hon ganska pigg, lyckade fånga CRAZY Daisy på film, den hittar ni här: http://www.youtube.com/watch?v=Cw1dw9c5ppY 
Hahaha, hon är så söt när hon går loss.

Nu ska jag lägga in räkningarna..

Kramar /Emily och Daisy

sitt, ligg, stanna kvar

Hejsan,
Vilken kalashelg vi har haft! På lördagen började det inte såå festligt med lite promenader, städ och fix, men sen vid 17-tiden drog det igång. Vi åkte till systerysters 30-års fest, som var jätterolig! Det var massa trevligt folk, god mat och dryck. Daisy var med, och blev naturligtvis poppis. Det blir hon jämt. Folk stannar på gatan och berömmer, vill hälsa och klappa. Inte många kan gå förbi oberörda..

Inte så konstigt när man är så hääär SÖT..


På festen fick jag även reda på att jag skulle bli GUDMOR (!) till min systerdotter på dopet dagen efter.. Hmm. Tydligen har min kära syster berättat det precis när hon blev gravid, men det var ju typ ett år sen, så det har jag inte haft en tanke på. I vilket fall blev jag jätteglad.
Och dopet var så fint, det gick bra, jag blev gudmor, eller fadder som det heter. Namnen hon fick var Natalie Althea, fint! Medans vi var i kyrkan väntade Daisy i bilen. Det tog bara en halvtimme, och Daisy är ju van, från när jag är inne i affären och handlar.
Sen var det mer kalas efter det, igen, massa trevliga människor, god mat och dryck.

Jag har fortsatt med mina joggingturer på morgnarna denna veckan. Det går bra, Daisy är ensam hemma ca 25 minuter. Först går vi ut tillsammans naturligtvis, direkt när klockan ringer vid 7. Då är vi ute ca 20 min, och hon får göra ifrån sig. Sedan när vi kommer hem igen får hon ett gott tuggben att sysselsätta sig med medan jag är borta.

Börjar längta till valpkursen startar nu.. 17 Maj drar det igång. Känns som att sitt, ligg och stanna kvar sitter ganska bra nu. och jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare eller med vad.

Nu är det bara drygt två veckor kvar till vi ska åka upp till Timrå, utställningar och kennelträff också! Ohhh vad kul det ska bli. Lätt värt 7-timmars tågresa åt varje håll.. :D
Inför utställningarna har jag övat på att titta på hennes tänder, och även låtit andra göra det. Det går sådär nu, bättre än innan iaf :) Ringträning däremot, har det inte blivit, jag vet nämligen inte vad det innebär, haha.



Jag tar gärna emot ev. synpunkter på Daisys öron :)


Daisy med sin kära kollega/vän Cina..


Kramar /Emily och Daisy

Sen uppdatering

Hej alla, det blir mer och mer sällan jag uppdaterar bloggen. Dagarna bara rinner iväg.. Allt går lite långsammare med en valp runt benen. Men jag är glad för varje sekund, hon är en gåva, och jag kan inte tänka mig livet utan henne längre. Ändå har hon bara funnits här hos mig i snart 7 veckor. Konstigt det där..
I vilket fall ska jag försöka skärpa mig och uppdatera lite oftare. Man tappar och glömmer så mycket kul när man bara skriver en gång i veckan.

Vi var i slottskogen i söndags, det var underbart härligt, det kommer bli mycket mer av den varan framöver kan jag lova.

Bilder från en solig gräsmatta, Daisy är utrustad med filt och boll..




Haha, vilken min, kisar i solen..


I måndags var vi i djuraffären och köpte ny mat, hon har börjat få lite större portioner nu.
1½ dl. fyra gånger om dagen ger jag nu.
När vi var där vägde jag Daisy, 11,1 kg blev restultatet. Då var hon exakt 14 veckor gammal.
I onsdags vägde jag henne igen, 11,5 blev det då.

Med tuggrulle på jobbet..


Igår, torsdag, var vi på middag hos S & P, gott och trevligt som alltid.

Imorgon ska vi på min systers 30-års fest, det ska bli jätteskoj! Men inte nog med det, på söndag är det dop för hennes Natalie, min systerdotter. Vilken helg! Och Daisy får vara med på allt, förutom kyrkan, då får hon vänta i bilen.


Jag har ensamhetstränat henne med stor framgång denna veckan! 20-30 min. har hon varit ensam varje morgon, medan jag varit ute och sprungit. Det har gått superbra, bara hon får ett tuggben att gnaga på som muta, så verkar hon nästan strunta i att jag försvinner en stund..

Nu är jag medlem i Svenska Brukshundklubben, så nu är det fritt fram för Daisy i diverse utställningar bl.a.
Vi ska ju till Timrå 7-9 Maj och ställa Daisy i två utställningar. Ska bli kul att se hur det går :) :)
Hon är ju en riktig snygging..


Och hon växer så det knakar.. och bli mer och mer säker vad gäller att hälsa på andra hundar..
och så är hon mattes lilla stjärna.. :)
Idag var jag ute och åt lunch med Eva och Cina, då fick Daisy vara inne hos Marcus sålänge. Vilken tur att jag har så snälla kollegor som ställer upp och hjälper till. Marcus och Cina gick även varsin promenad med Daisy idag.
Tack!

Nä.. nu ska jag betala in medlemsavgiften till SBHK (brukshundklubben).. Daisy snarkar vid mina fötter.
Gäsp..


Kramar /Emily och Daisy




Våren är här på riktigt :)

Hello, nu var det ett tag sen jag skrev här. Har inte riktigt haft tid eller ork. Påsken var iaf superskön. Sista dagen (måndag) spenderade Daisy hemma hos Petter, medan Sunni och jag var på shoppingtur, underbart. Hon hade varit lite busig och bitig där, men på det stora hela gick det väl bra. Tack för hjälpen Petter!

Tyvärr har jag märkt att det inte går att lägga upp videoklipp här. Så jag har precis reggat ett konto på Youtube. Där finns nu ett klipp på Daisy när hon attackerar en skokartong, här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=FrMOFUvyDVI Enjoy!

Tisdag-fredag har spenderats på jobbet. Daisy har varit duktigt för det mesta. Förutom några små bajskorvar inne på chefens matta.. Whops! Men som tur var så hade inte chefen kommit ännu, utan en annan kollega han delar rum med upptäckte det först. haha.

Idag skiner solen, det har varit uppemot 15 grader!!! Så himla härligt. Tyvärr är humöret ändå inte på topp.. jag och Daisy blev ovänner förut nämligen. Eftersom vädret är så fint så packade jag in Daisan i bilen och styrde mot havet :) Tänkte det kunde vara kul för lillan att få se strand och hav, kanske rentav doppa tassarna lite. Men väl där skulle hon äta på allt, var helt omöjlig, sand, pinnar, djurspillning, snäckor, havsvatten. När hon fick tag på en snäcka och jag skulle ta den ifrån henne så bet hon mig rätt illa i handen. Dumma, elaka hund! Så det blev lite slagsmål, jag skulle hålla ner henne och morra, och hon lyckades bita/riva igen. Då skulle jag hålla ner henner mer etc.. Inte bra. Nu är vi i alla fall vänner igen. Och hon fick doppat tassarna i havet :) Mina händer är dock inte så snygga nu. Fick ta på hansdkar när jag skulle handla räkor på vägen hem. Tyvärr blev det inga kort vid havet, skulle ta fram kameran precis när bråket började.

Jag har börjat på en liten GI-kur nu :) Försöker skippa kolhydrater och socker. GI tycker jag är en väldigt bra metod om man känner att man ätit lite för mycket godis i påsk t.ex. Man får äta sig mätt, vilket jag gillar, haha. Idag blev det stekt lax med sallad, hemgjord majonäs och massor av färska räkor. Nyttigt, mättande och framförallt gott! Lite senare tar jag nog lite skinka, mozzarella, tomat och salami. Också jättegott.

Ikväll åker vi buss in till stan, ska lämpa av Daisy hos Mamma och Tony, och gå ner och möta Veronica för några glas vin på stan. Förhoppningsvis blir det uteservering-premiär :)

Imon ska det bli lika fint väder, så då ska vi åka till slottskogen och gotta oss, promenera, titta på djuren m.m.

Lite bilder:


På påskafton hade Daisy en gul rosett (i 5 min. i alla fall)

 
Visst är hon fin på denna bild, vilken stjärna!


Glöm nu inte att titta på Daisys videoklipp på YouTube :)

Kramar /Emily och Daisy

Update.. och Happy Easter

Glad påsk alla! Vilket kanonväder vi har idag :) Jag och Dasiy har varit ute och njutit av solen flera gånger redan.. Lite glad blir man allt! Lite senare ska vi bege oss hem till mamma och Tony för påskfirande med massa god mat, dryck och självklart GODIS. Daisy ska minsann festa till det med ett grisöra säger hon.. hihi.

Igår hade vi besök av min kusin Daniel som är i Gbg över påsken. Han bor i Stockholm men brukar komma hit över helgerna :) Han och Daisan kom bra överens, så det var väldigt kul. Daniel är en duktig hobby-fotograf, knäppte en del kort på Diasan :) Ska bli jättekul att få se om det blev några bra.

I torsdags mådde Daisy tyvärr lite dåligt. Hon spydde upp kvällsmaten på natten så hon fick ingen mat alls på hela dagen sedan. Först på kvällen fick hon lite överkokt ris + torsk. Det får hon fortfarande och är helt bra igen nu. Tror jag ska blanda i lite vanligt foder senare idag.
Vi var iaf hemma hos S&P på middag och Skärtorsdags-mys. Även vi tvåbenta fick torsk till middag, med äggsås och potatis. Hur gott som helst. :) Efteråt var det ost och kex. Klumpig som jag är tappade jag en rejäl skiva brieost ner på golvet. Sshhccwum sa det.. så var den borta. Jag hade inte en chans! Men som tur var blev hon inte sämre i magen på grund av det.

Igår när vi var ute sista gången på kvällen så träffade vi en jättego' labrador-kille vid namn Murphy och hans trevliga matte. :) Murphy var otroligt glad och snäll, energi som en valp trots att han var 8 år.
Det var såå roligt att låta dom leka, Dasiy får ju äntligen hälsa på andra hundar nu. Vi tog av dom halsband och koppel efter ett tag när jag kände att han var försiktig med lillan. Jättesnäll var han. Jag och matten stod och pratade hur länge som helst. Hon bodde tyvärr inte här, men hälsade på sina föräldrar. Förhoppningsvis ses vi igen så de får leka.
En jättebra sak som hände var att det plötsligt började smälla (påsksmällare och fyrverkerier) medan hon lekte med Murphy. Hon hajjade till och visste inte vad hon skulle tro. Murphy visade sig vara helt skottfast och blinkade inte ens. Och då var det ju inget att bry sig om kom Daisy också fram till :) Kanonbra, tack Murphy!
Mattarna reagerade naturligtvis inte heller.





Kramar /Emily och Daisy

RSS 2.0