Uppdatering

Morsning!
Dyker in här för en snabb update. Det är MYCKET nu! Mycket på jobbet.. mycket med Daisy.. I onsdags var vi som vanligt iväg på Sök-träning :) Jätteskoj! Daisy fick söka upp 5st figuranter, det gick jättebra. De första gångerna vi var med på träningen såg man ibland att hon inte vågade sig fram till figgarna på direkten, hon gick sista biten lite försiktigt. Så är det iiiiinte längre :) Hon kastar sig iväg och springer så fort hon kan hela vägen ut.
Såå duktig!
Igår söndag var det dags för viltspår igen, den här gången med hundskolan Hundglädje som vi tidigare tränat Personspår och Hundmöten med. Jättebra instruktör där! Daisy gick två spår, ca 300 meter med fyra vinklar och något bloduppehåll. Jag ville ha det så likt anlagsprovet som möjligt. I början av första spåret var hon lite väl ivrig, hon tappade det ett par gånger eftersom hon hade för bråttom. Men efter en liten stund lugnade hon sig och spårade superfint. Andra spåret gick hon jättebra. Intsturktören tyckte hon hade ett jättebra tempo när hon väl lugnat ner sig.
Innan vi går på anlagsprovet ska jag lägga ett 12-timmarsspår åt henne och testa. Dvs. över natten. Spännande!

Nu har resultatet av MH inkommit på SKKs avelsdata, lite skoj att se hur hon är jämfört med rasen i genomsnitt:


Tyvärr kunde hon ju varit lite bättre på det sociala, men å andra sidan är det kanon att hon är så orädd. Som hennes goa uppfödare Jenny sa så är ju hanteringen något man kan öva på, så får vara glad för det :) 

En fin bild som mina föräldrar tagit:
 

Kramar /Emily & Daisy

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0